Tiedotteet

Tiedotteet

KUTSU SÄÄNTÖMÄÄRÄISEEN YLEISKOKOUKSEEN

Yrityssuojeluyhdistys ry:n sääntömääräinen yleiskokous pidetään 9.4.2024 klo 15:00 alkaen Wärtsilä Oyj Abp pääkonttorin tiloissa, osoitteessa; Hiililaiturinkuja 2, 00180 Helsinki Kokoontuminen ala-aulan tilassa.

Ennen yleiskokouksen alkua klo 14:00 Jouni Laiho (Corporate Security Director) pitää yritysesittelyn, joka liittyy Wärtsilä Oyj Abp liiketoimintaan ja yritysturvallisuuteen.

Yleiskokoukseen ilmoittautuminen 1.4.2024 mennessä sähköpostiosoitteeseen; jarmo.kelo@yrityssuojelu.fi

Kokouskutsu aukeaa alla olevan linkin kautta.
Kutsu yleiskokoukseen 2024

Keskiviikkona 7.2. Suomessa vietetään Varautumispäivää. Varautumispäivän teema on Varautuminen on yhteispeliä. Sillä korostetaan sitä, että viranomaiset tekevät oman osansa, mutta jokaisen kotitalouden on myös syytä varautua itse. Tällä tavalla pärjäämme paremmin eri häiriötilanteissa.

SPEK järjestää Varautumispäivän yhteistyössä Kuntaliiton ja Huoltovarmuuskeskuksen kanssa. SPEK koordinoi viranomaisten ja järjestöjen 72 tuntia -varautumissuositusta, jota rahoittaa Huoltovarmuuskeskus.

SPEKin, HKV:n ja Kuntaliiton yhteistiedote Varautumispäivästä julkaistaan 7.2. osoitteessa www.spek.fi. Varautumispäivää vietetään sosiaalisessa mediassa ja useissa kirjastoissa.

KUTSU SÄÄNTÖMÄÄRÄISEEN YLEISKOKOUKSEEN

Yrityssuojeluyhdistys ry:n sääntömääräinen yleiskokous pidetään 17.4.2023 klo 15:00 alkaen Helsingin Pelastusliiton luokan tilassa (kallioväestönsuoja), osoitteessa; Lääkärinkatu 3, 00250 Helsinki.

Väestönsuojaan kävellään ajoluiskaa pitkin alas 200 m ala-aukiolle, josta käytävän jälkeen pääsee luokkatiloihin.

Yleiskokoukseen ilmoittautuminen 11.4.2023 mennessä sähköpostiosoitteeseen; jarmo.kelo@yrityssuojelu.fi

Kokouskutsu aukeaa alla olevan linkin kautta.
Yrityssuojeluyhdistys ry yleiskokouskutsu 2023

KUTSU SÄÄNTÖMÄÄRÄISEEN YLEISKOKOUKSEEN

Yrityssuojeluyhdistys ry:n sääntömääräinen yleiskokous pidetään 26.4.2022 klo 15:00 alkaen Jatke Oy:n toimitiloissa, osoitteessa: Radiokatu 3, Iso Paja, 00240 Helsinki (kokoontuminen aulatilassa).

Ennen yleiskokouksen alkua klo 14:00 – 15:00 toimitusjohtaja Peter Sund, Kyberala ry | Finnish Information Security Cluster (FISC) pitää ajankohtauskatsauksen kyberturvallisuuden ajankohtaisesta ulottuvuudesta, jonka aiheena on: Kyberturvallisuus ja geopolitiikka – missä olemme nyt.

Yleiskokoukseen ilmoittautuminen 20.4.2022 mennessä sähköpostiosoitteeseen; jarmo.kelo@yrityssuojelu.fi
Ilmoita samalla, osallistutko molempiin tilaisuuksiin tai vain toiseen (kumpaan).

Kokouskutsu aukeaa alla olevan linkin kautta.
Yrityssuojeluyhdistys ry yleiskokouskutsu 2022

Kylmän sodan pommisuojat
Onko kylmän sodan aika palannut, ja olisiko nyt syytä peruskorjata vanhat väestönsuojat siihen kuntoon, että ne tarjoavat myös lain edellyttämät ja riittävän hyvät suojautumismahdollisuudet kansalaisille aina väestönsuojan käyttöönottoa myöten?

Lähde alla olevan linkin kautta mielenkiintoiselle ”aikamatkalle” kylmän sodan aikaan, jonka toivoimme jo jääneen taakse.
Kylmän sodan pommisuojat

Yhdistyksen interaktiivinen esite on valmistunut.
Interaktiivinen esite

Linkki samaan esitteeseen pdf-muodossa.
Tutustu esitteeseemme

________________________________________________________________________________________________

Yrityssuojeluyhdistys ry:n sääntömääräinen yleiskokous pidetään ke 14.4.2021 klo 15:00 alkaen.

Yleiskokous pidetään etäkokouksena Teamsin välityksellä. Jos on tarvetta tulla fyysisesti kokouspaikalle, niin kokouspaikka ilmoitetaan kokoukseen saapuville viimeistään viikkoa ennen yleiskokousta.

Yleiskokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat.

Ennen yleiskokouksen alkua klo 14:30 Wärtsilä Oyj Abp edustaja Peter Sund pitää kansainvälisen katsauksen aiheesta: Yritysmaailman monikansallinen toiminta. Varsinainen vuosikokous alkaa klo 15:00.

Sitovat ilmoittautumiset Wärtsilä Oyj Abp esitykseen sekä yleiskokoukseen 9.4.2021 mennessä sähköpostiosoitteeseen; jarmo.kelo@yrityssuojelu.fi

Ilmoita samalla sähköpostiosoitteesi, mihin Teams-linkki lähetetään.

Kokouskutsu aukeaa alla olevan linkin kautta.
Yrityssuojeluyhdistys ry yleiskokouskutsu 2021

12.8.2020
KUTSU SÄÄNTÖMÄÄRÄISEEN YLEISKOKOUKSEEN

Yrityssuojeluyhdistys ry:n sääntömääräinen yleiskokous pidetään 9.9.2020 klo 15.00 alkaen.

Yleiskokous pidetään etäkokouksena Teamsin välityksellä. Jos on tarvetta tulla fyysisesti kokouspaikalle, niin kokouspaikka ilmoitetaan kokoukseen saapuville viimeistään viikkoa ennen yleiskokousta.

Yleiskokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat.

Ennen yleiskokouksen alkua klo 14.00 Nordean edustaja luennoi aiheesta: Vastuullinen rahoittaminen, käsittäen:

  • Mihin Suomi on sitoutunut kansainvälisesti vastuullisen rahoittamisen suhteen?
  • Mikä on pankkien rooli vastuullisena rahoittajana?
  • Miten pankki arvioi yrityksen vastuullisuutta?
  • Miten yritysten pitää huomioida vastuullisuus toiminnassaan ja rahoitusjärjestelyissään?
  • Esimerkkejä vastuullisesta rahoittamisesta

Sitovat ilmoittautumiset Nordean luentoon- ja yleiskokoukseen 25.8.2020 mennessä sähköpostiosoitteeseen; jarmo.kelo@yrityssuojelu.fi

Ilmoita samalla sähköpostiosoitteesi, mihin Teams-linkki lähetetään.

Kokouskutsu aukeaa alla olevan linkin kautta.
Kutsu sääntömääräiseen yleiskokoukseen 2020

HUOM!
KORONAVIRUKSEN AIHEUTTAMIEN TOIMENPITEIDEN VUOKSI YHDISTYKSEN SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN YLEISKOKOUS ON SIIRRETTY SYKSYYN 2020.
Tällä hetkellä yleiskokous pidetään ke 9.9.2020 klo 15:00 alkaen. Kokouspaikka on vielä päättämättä. Ennen yleiskokouksen alkua klo 14:00 Nordean edustaja pitää esitelmän vastuulliseen rahoittamiseen liittyvistä asioista.

YHDISTYKSEN KEVÄÄN 2020 TAPAHTUMAT PERUTTU
Yhdistyksen kevään 2020 suunnitellut tapahtumat on peruttu koronaviruksen aiheuttamien syiden vuoksi. Seuraamme tilannetta ja toimimme viranomaisten antamien ohjeiden mukaisesti myös loppuvuoden tapahtumien osalta.

TELETILOJEN LUKITUS JA VALVONTA, OLETKO KOSKAAN MIETTINYT ASIAA?

Tietoturvauhkien määrä kasvaa jatkuvasti ja hyökkäykset verkkoihin ovat muuttuneet entistä vaikeammin havaittaviksi ja yhä harvempi verkkorikollinen jää kiinni.

Harvemmin on mietitty, miten teletilojen (talojakamoiden) lukitus ja niiden valvonta on hoidettu tietoturvan kannalta, puhumattakaan yrityksen tietoturvasta? Nyt viimeistään on aika herätä ja vakavasti miettiä tätä riskiä, sillä kyseessä on tila, joka on tietoturvan heikoin lenkki.

Rakennuksen omistajalla on vastuu yhteisten teletilojen lukituksesta, sekä sen valvonnasta ja tietoturvallisuudesta.

Yhteisillä teletiloilla tarkoitetaan tiloja, joissa on usean liittymänhaltijan liittymiin kuuluvien johtojen kytkentäpaikkoja tai näihin liittymiin kuuluvia telelaitteita. Yhteisiä teletiloja ovat talojakamot, alijakamot, kerrosjakamot, vaihdehuoneet ja yhteisiin tiloihin asennetut kytkentäpaikkoja tai telelaitteita sisältävät muut ovelliset kotelot ja rasiat.

Yhteiskäyttötiloissa sijaitsevat telesisäjohtoverkkoja palvelevat laitekaapit rinnastetaan myös lukitusturvallisuuden osalta teletilojen lukitukseen, jotka on aina suojattava metallisella ja lukitulla laitekaapilla.

Lukituksella turvataan myös viestintäsalaisuutta ja muuta tietoturvallisuutta. Perustuslain 10§:n mukaan puhelun ja muun luottamuksellisen viestin salaisuus on loukkaamaton.

KTL1E-lukitukseen liittyvä video aukeaa alla olevan linkin kautta.
KTL1E-video

Lisätietoa kaikista teletilojen lukitukseen liittyvistä asioista saat alla olevan linkin kautta.
https://yrityssuojelu.fi/fi/ktl1e-jarjestelma/

KTL1E-lukitukseen on tulossa uusi esittelyvideo, joka julkaistaan joulukuun loppupuolella 2018.

PELASTUSSUUNNITELMA NETTIPELSUKSI

Pelastussuunnitelmien ylläpito ja päivittäminen on nyt tehty helpoksi ja kustannustehokkaaksi tavaksi hoitaa lakisääteiset velvollisuudet. Pelastussuunnitelmille on luotu oma verkkosivusto www.nettipelsu.fi jonne voimme siirtää myös nykyiset pelastussuunnitelmanne ja saada ne näin sähköiseen nettipelsu-muotoon jota käyttäjä voi itse päivittää.

Laadimme aina itse sovitut pelastussuunnitelmat, emmekä käytä toiminnassamme mitään ulkopuolisia tahoja. Näin voimme taata onnistuneen ja luottamuksellisen lopputuloksen aina pelastussuunnitelmaan liittyvää turvallisuuskoulutusta myöten.

Yhdistykselle on tärkeää pelastussuunnitelmien laatu, ei niiden määrä ja siksi laatimamme pelatussuunnitelmat eivät olekaan mitään ”massatavaraa” joka käy kaikkialle, vaan räätälöityjä juuri kohteen tarpeen mukaisiksi. Pelastussuunnitelmiin voi tehdä helposti myös tarvittavia muutoksia ja lisäyksiä esim. palotarkastajan vaatimuksesta tai kohteen muiden erikoispiirteiden huomioimisen vuoksi. Yhdistykselle on tärkeää laatia kohteeseen juuri sellainen pelastussuunnitelma, joka palvelee tilojen käyttäjiä. Tämän vuoksi voimme luvata, että kohteeseen laadittu pelastussuunnitelma toimii myös käytännössä.

Jos olet kiinnostunut tästä tavasta järjestää lakisääteiset pelastussuunnitelmat ajan tasalle aina turvallisuuskoulutusta myöten, niin ota yhteyttä joko soittamalla tai sähköpostilla.

Jarmo Kelo
+ 358 50 430 8326
jarmo.kelo(at)yrityssuojelu.fi